Onderhoud

previous arrow
next arrow
Slider

Reparatie & Onderhoud

Niets zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is onderhoud heel belangrijk. Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat houdt een risico in. Hogere kosten voor reparatie, kans op pech maar ook de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen. Sommige dingen kun je zelf, voor andere werkzaamheden is de keuze voor een garage beter.

Algemene Problemen

Het is verstandig om in elk geval één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Zo kun je een hoop narigheid voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt kan een (goede) garagist ook signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Zo houd je grip op de kosten en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat je plotseling komt stil te staan.
Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. De garagist weet precies welk onderhoud hij uit moet voeren.

Grote beurt

Tijdens de tweejaarlijkse grote beurt controleren we je auto op 95 belangrijke punten. We verversen dan de motorolie, vervangen o.a. het olie- en luchtfilter en vullen ruitensproeier- en koelvloeistof bij. Alle onderdelen van de auto worden nagelopen op werking, slijtage en eventuele beschadiging. Naderhand krijg je het inspectieformulier mee naar huis. Zo heb je altijd en overal inzicht in de technische staat van je auto.

Kleine beurt

Tijdens de kleine beurt wordt je auto op meer dan 20 belangrijke punten gecontroleerd. We verversen de motorolie, vervangen het oliefilter en vullen de ruitensproeiervloeistof bij. Na afloop ontvang je het inspectieformulier van ons. Zo heb je altijd en overal inzicht in de huidige technische staat van je auto.

Olie verversen

Om te zorgen dat de motor van je auto goed blijft functioneren, moet je om de zoveel tijd je motorolie verversen. Bij David auto service gebruiken we altijd de olie die bij je auto past.
Plan de oliewissel makkelijk zelf in, op basis van het kenteken weten wij precies welke olie jouw auto nodig heeft.Voorkom schade aan je auto en ververs op tijd je motorolie.